Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Slektsforsking

Bruk av nettsiden Familysearch

På siden vår finner du forklaring på hvordan lage konto på nettsiden FamilySearch.

Lag konto på nettsiden FamilySearch – Seniornett Norge

Når du kommer inn på siden vil du øverst i nettleseren finne blant annet søkeverktøyet hos Familysearch.

Etter innlogging kan du søke etter familie på nettsiden.

For å bruke siden som en søkemotor begynner du med å klikke på søk og velger opptegnelser for å søke på navn. Jeg skal se om jeg finner mer opplysninger om min farfars foreldre Henrik Johan Jonsen og Ane Lovise Jonsdatter. Jeg skriver inn navnet Henrik Johan Jonsen og Norge, Troms og får treff i samsvar med mitt søk. Jeg fikk 86 499 treff på mitt søk og flere av treffene dreier seg om samme person. I mitt tilfelle finner jeg 2 ekteskap, fødsel og begravelse. Siden han var gift 2 ganger må jeg derfor være sikker på at min farfars mor blir riktig. En slektsforsker må være litt detektiv for å finne riktige opplysninger. Vær derfor kritisk når du søker for å være sikker på at den personen du har funnet er riktige person.

Søk på familysearch etter oldefar.

I dette søket er jeg heldig å finne opplysninger videre bakover som tippoldefar på begge sider.
Jon Andersen er tippoldefar på min fars side og Jonas Olsen er tippoldefar på min mors side. Legg merke til at mor ikke er registrert på noen av stedene, så jeg må søke mer for å finne den informasjonen. Når jeg har funnet dem er det derfor viktig å få dem inn i slektsforsknings programmet slik at jeg ikke mister opplysningene som jeg har brukt mye tid på å finne frem.
Disse opplysningene finner jeg ved å klikke på navnet til min oldefar der det er registrert ekteskap.

Oversikt registrert ved ekteskap av min oldemor og oldefar på fars side.

Når du er heldig og finner informasjon på nettet, er det lurt å kopiere lenken slik at du lett finner den igjen ved en senere anledning.

I adressefeltet på Internett står hele lenken til hvor du har funnet informasjonen. En måte å kopiere denne på er å først markere internettadressen slik at du får en blå bakgrunn slik bildet her viser, deretter høyreklikker i adressefeltet og velge “kopier”.

Hvordan kopiere lenker fra internett.

Deretter åpner du programmet som du skal kopiere denne til (for eksempel slektsforsker programmet ditt) og høyreklikker der du ønsker informasjonen og velger “lim inn”. Vær nøye med at du legger informasjonen slik at du lett finner den igjen.

I mitt eksempel har jeg valgt å lagre lenken under personen det gjelder (Nils Andreas Helmer Libakken) og finner frem til fanen som heter “notater” (se bildet for eksempel). Der limer jeg inn internettadressen. Dette vil nok se litt forskjellig ut avhengig av hvilket slekts forskningsprogram du velger å bruke. Bli kjent med ditt program.

Legg opplysningene du har funnet på internett inn på riktig person i ditt slektstre, vær nøye når du legger inn informasjon slik at du finner den igjen.

Lykke til med dine søk etter familien på nett. Husk vær tålmodig og ha gjerne penn og papir klart ved siden av deg.

Footer