
En senior forsøker å logge seg på en nettavis med Facebook-pålogging – Det ser egentlig ikke helt slik ut, bildet er fremstilt med kunstig intelligens
Når du allikevel er pålogget Facebook kan du bruke denne påloggingen til å logge deg inn på andre nettsteder. (Det kalles SSO, single sign-on).
Hvis du er skeptisk til å benytte Facebook til å logge på andre nettsteder finnes det alternativer. Du kan også bruke Vipps til pålogging i mange norske nettbutikker og nettsider, oppskriften på det kan du lese her: Hvordan logge på nettsider eller nettbutikker med Vipps?
Vi skal nå se hvordan prosessen med å logge inn med Facebook foregår, du vil se det trinn for trinn med skjermbilder videre i denne artikkelen.
Det første som dukker opp når du er inne på en nettside som støtte Facebook-innlogging er en boks med Alternativer for innlogging. Det finnes andre alternativer enn Facebook også, men de er nesten helt identiske med Facebook, dermed ser vi ikke på dem her. Du starter med å trykke på knappen “Fortsett med Facebook”

Pålogging til airbnb – mange alternativer
Hvis du har logget deg inn med Facebook tidligere vil det se ut som på bildet under og du trykker på blå knapp der det står: “Fortsett som navnet ditt”

Pålogging til airbnb med Facebook pålogging
Hvis du ikke har logget inn tidligere, ser det ut som på bildet under. Her har vi brukt Spotify som eksempel. Videre vil det være helt likt.

Hvordan pålogging med Facebook ser ut hvis du ikke har logget inn med Facebook tidligere
Når du er innlogget, ser du det i innloggingsfeltet til nettstedet. I dette tilfellet Airbnb og da kommer profilbildet fra Facebook til syne øverst til høyre på siden. Dermed er du innlogget og kan bestille og betale for overnattinger rundt om i verden.

Viser at du er innlogget, ser ulikt ut på ulike nettsider
Hvis du lurer på hvilke nettsteder du har brukt med Facebook-innlogging kan du gå på Facebook nettsiden eller app og inn på “Innstillinger og personvern” og “Innstillinger”, deretter ruller du ned til “Apper og nettsteder”. Der finner du oversikten over alle steder du har logget inn. Du ser om de fortsatt er aktive og hvis du klikker deg inn på en av dem, ser du hvilken informasjon du deler. Her kan du fjerne den informasjonen du ikke vil dele, men husk, du har allerede delt den informasjonen med nettstedet eller appen.

Viser hva du deler av informasjon når du logger på med Facebook
Det har kanskje lest at det er mange som advarer mot å bruke Facebook, Google eller Apple til å logge seg på nettsteder. Vi skal ikke gå i dybden på det her, men dette må du selv vurdere. Det som kan være skummelt er hvis for eksempel Facebook får et datainnbrudd og noen får tak i din påloggings-informasjon, da kan det være at du mister tilgangen. Det skal riktignok mye til at det skjer, men flere av de store leverandørene har hatt innbrudd.
Er du ikke medlem og trenger datahjelp eller vil ha tilgang til en av våre foreninger for kurs og dataveiledning trykk her (Bli medlem – Seniornett Norge)
Hvis du har en kommentar til denne artikkelen skriv det inn i kommentarfeltet under. Du må være innlogget for å kunne kommentere. Logg inn her Logg inn – Seniornett Norge