600 000 nordmenn er lite eller ikke digitale, men til tross for det digitaliserer samfunnet tjenester for innbyggere og næringsliv i stort tempo. Hva gjør det med samfunnet vårt om mer enn ti prosent av befolkningen ikke får tilgang på like gode tjenester som alle de andre? Er vi i ferd med å skape et samfunn med digitale A- og B-borgere?
Onsdag 17. august klokken 9.45–10.45 skal Christian Strand lede et panel som drøfter disse spørsmålene. I tillegg til generalsekretær Kristin Ruud i Seniornett skal følgende medvirke:
Gunn Karin Gjul, statssekretær, Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD)
Idar Kreutzer, administrerende direktør, Finans Norge
Liv Dingsør, administrerende direktør, Digital Norway
Steffen Sutorius, direktør, Digitaliseringsdirektoratet
Debatten finner sted på Vitensenteret Sorlandet Arendal, Kystveien 2.
Digital arv
Hva skjer med de digitale fotsporene når vi dør?
Hva skjer med bildene du har lagret i skyen når du dør? Kan familien din beholde minnene? Hva med kontoen din på Facebook og andre sosiale medier, skal den avsluttes? Og hvem har passord og kan gjøre det? Abonnementene på nettaviser og strømmetjenester, hvem skal avslutte dem?
De færreste av oss liker å tenke på at vi på et eller annet tidspunkt i livet ikke kan ta vare på våre personlige interesser, for eksempel på grunn av alvorlig sykdom. Og de færreste liker å tenke på døden, selv om den er omtrent det eneste som er helt sikkert inntreffer oss en gang. Det betyr at de færreste av oss har tenkt over det som kalles «Digital Arv».
Med en «Digital Arv» vil du kunne gi, den du selv velger ut, tydelige instruksjoner for hvordan de skal forvalte alt du har foretatt deg i den digitale verden på den måte du selv ønsker det skal forvaltes. «Digital Arv» vil skape en trygghet for deg og dine etterlate om at all dine data forvaltes riktig.
Dette skal prosjektleder Joop Cuppen snakke om tirsdag 16. august klokken 12–13 i Frivillighetsteltet
Standen vår på plass 82 vil være betjent av Seniornett Arendal.