Knit and Note har en gratisversjon der du får reklame, eller du kan velge å betale for en reklamefri versjon som også lover rabatter på garn og oppskrifter. Vi har bare testet gratisversjonen.
Du får best brukeropplevelse hvis du laster ned appen. Den finnes både til iPhone/iPad på App Store eller til Android nettbrett og smarttelefon på Google Play.
Her kan du lese hvordan du laster ned en app: https://www.seniornett.no/hvordan-bruke-app-store-og-play-butikk/
Du kan også gå til knitandnote.com og laste ned appen. Du må også logge deg inn via nettsiden om du ønsker å endre abonnement. Ut over det vil de aller fleste foretrekke å laste ned appen til nettbrett eller smarttelefonen og bruke den. Du kan også ha appen på begge steder, og ting du legger inn på mobilen vil også vises på nettbrettet, og motsatt.
Hva kan appen gjøre?
Alle detaljene på en plass. Enkel tilgang til dine strikkeprosjekter, teknikkvideoer og inspirasjon. Den er tilgjengelig overalt og du tilpasser den etter eget behov.
Mange handler garn på fabrikkutsalg. I appen kan du holde orden på garnlageret. Starter du et prosjekt fra appen og «henter» garn fra garnlageret, så vil appen automatisk justere antall nøster i forhold til prosjektet i ditt garnlager.
Oppskrifter
Det blir mer og mer vanlig å få strikkeoppskrifter digitalt. Enten på e-post, eller at du laster den ned fra en nettside. Nå kan du lagre oppskriftene i appen. Det ligger mange symboler du kan merke oppskriften din med, og som gjør det enklere å finne riktig oppskrift etterpå.
Her har vi lastet opp oppskrift på en julekofte. Tallet 1 vises ved symbolet for cardigan, noe som indikerer at det ligger en jakke-oppskrift lagret i appen nå. De andre symbolene har tallet 0, siden det ikke er lastet opp flere oppskrifter enda.
For å laste opp en oppskrift til appen må den først lagres på smarttelefonen eller nettbrettet. Deretter klikker du på pluss-tegnet. Da kan du legge til flere kategorier enn de som allerede ligger der, eller du kan laste opp oppskriften. Når du velger å laste opp oppskriften må du velge kategori, skrive inn navn på strikkeprosjektet, gjerne også designer og skrive inn noen emneord. Her kalles det «tagger». Emneord kan være julegenser, eller tykke utegensere. Deretter velger du å lagre oppskriften.
Flotte kalkulatorer
Men den virkelige skatten, og det beste argumentet for å laste ned og bruke appen finner vi under kategorien «Stæsj og verktøy». Her finner du øke/fellekalkulator, slik at du får riktig antall masker mellom hver økning/felling. Nå slipper du å telle og regne ut dette selv.
I garnkalkulatoren kan du få hjelp hvis du ønsker å bytte ut en type garn med et annet. Selv om tykkelsen på garnet er lik, kan antall løpemeter av et garn få innvirkning på antall nøster du trenger. Med garnkalkulatoren legger du inn løpemeter og antall nøster og så regner kalkulatoren antall nøster du trenger med det nye garnet.
Under «Stæsj og verktøy» finner du også en linjal, nyttig når du er på tur med strikketøyet og målebåndet ligger igjen hjemme.
Her finner du også noen enkle hjelpevideoer, pluss at du kan skrive inn notater. Skal du strikke for en annen kan mål være nyttig å notere ned et sted som du har med deg.
Fellesskap
Appen rommer også et strikkefellesskap der du må lage deg en bruker. Dette er helt frivillig. Når du har lagt inn informasjon om deg og lastet opp profilbilde, og valgt privat eller offentlig profil, kan du være med i fellesskapet. Her kan du velge å følge ulike strikkere, få inspirasjon av hva de har strikket. Mange legger inn garnmengde som er brukt i et prosjekt, og oppgir hvor du finner/får kjøpt oppskriften.
Mange strikkere har hyggelig fellesskap i ulike grupper på Facebook som «Strikkesida», «Strikking for alle», «Sokkestrikk» og lignende. Mens andre ikke er på Facebook, eller ikke liker å dele eller kommentere så mye på den sosiale plattformen. Det er litt smak og behag. Men fellesskapet på Knit and Note kan fungere som inspirasjon til neste strikkeprosjekt.
Lykke til!