Geocaching-logo
Først må du laste ned appen. Den finner du både for iPhone og Android. Det er også en nettside, der du kan lage konto og se hvilke cacher du har funnet. Nettsiden finner du på https://geocaching.com
Geocaching er en aktivitet som passer for alle aldre og hele familien. Det pågår hele tiden, året rundt. Du må bruke GPS for å finne «cachene». Når du laster ned appen på smarttelefonen din, kan du benytte den som GPS og du får opp kart, koordinater og en kompassnål som viser deg retningen du skal gå.
Etter at du har lastet ned appen, må du lage en konto eller logge deg inn på en eksisterende konto. Hvis du ikke har en konto fra før, trykk på “Registrer deg” og følg anvisningene på skjermen. Deretter går du gjennom noen trinn for informasjon og kommer til en side der du skal gi tillatelser for posisjonen din. Trykk på “Tillat mens appen er i bruk”. Du ser trinnene under her.
Målet er å finne så mange cacher som mulig. De er spredt over hele landet. I gratisutgaven er det bare de tradisjonelle cachene som er tilgjengelige. Cachene finnes i ulike størrelser. Den vi skal forsøke å finne er en mikro i størrelse, det vil si at den er nesten ikke synlig. Det er veldig vanlig at en cache ligger i en liten boks. Der er det en loggbok, den skal du skrive deg inn i. Ofte ligger det en liten ting i boksen, den kan du godt bytte med en liten ting, du har med deg. Det er kanskje mest barn som har moro med det. Husk å alltid sette tilbake cachen slik du fant den, slik at den neste som kommer på leting også finner den.
Her skal vi ut å lete etter en cache som er plassert i nærheten av Seniornetts kontorer. Vi vet ikke om vi finner den, men det som er av informasjon er GPS-koordinatene og at den er festet med en magnet til en lyktestolpe. Den informasjonen fikk vi frem ved å trykke på knappen hint.
Når du skal reise til den cachen du jakter på, kan du trykke på bil-symbolet og du vil få en rutebeskrivelse i ønsket kart-app. Trykker du på kompassnålen, får du kompassretningen og kan følge den. I byer og tettsteder er det enklest å følge med i kartet hvor du skal gå. Du ser hele tiden også avstanden til målet. Dette ser du i illustrasjonene under.
Når du er rett ved cachen, så vil smarttelefonen vibrere for å varsle deg om at du nærmer det målet. Da er det på tide å begynne å lete etter cachen. I informasjonen om cachen vil du se størrelsen. Den varierer fra små beholdere på størrelse med en fingertupp, til plastbokser som er 5-10 cm store.
Selv enkle cacher kan være vanskelige å finne, denne klarte vi ikke å finne, selv om vi stod rett ved den. I bildet under har vi sjekket om det er noe som er oversett. Om ikke annet så var det både varmt og pent være ute.
På vei tilbake møtte vi forsvarets stabsmusikk og en gjeng (tropp) med gardister som var ute og spilte og marsjerte.
Det er det fine med geocaching, at du kan oppleve mye forskjellig, enten det skjer i en by eller ute i naturen. God fangst!